„Než muž domácnost důchodkyně opustil, stihl z její kabelky odcizit peněženku s finanční hotovostí. Na to ale žena přišla až ve chvíli, kdy se chystala na nákup,“ uvedla mostecká policejní mluvčí Jarmila Světláková.

Nebral jen peníze

S obdobnou historkou, že jde zkontrolovat měřidla topení, se muž dostal do bytu 84leté ženy. Ani ta mu příliš nevěřila, ale zloděj se nedal odbýt. Rázně jí sdělil, že má ještě další byty ke kontrole a tuto činnost dělá až po svém zaměstnání.

„Důchodkyně po chvíli váhání nakonec svolila a neznámého do bytu pozvala. Ten předstíral práci, ženě cosi napsal na obyčejný papír a pak odešel. Stačil přitom nepozorovaně odcizit ze skříňky odloženou peněženku s penězi a osobními doklady,“ poznamenala mluvčí.

Stejný pachatel ošálil i mladší ženu. Té tvrdil, že chce přítelkyni vystěhovat sklep. Sedmačtyřicetiletou majitelku bytu přemluvil, aby s ním zašla do suterénu a sklep mobilem vyfotila.

„Po chvíli přišel k bytu znovu, tentokrát chtěl napít vody. Žena zašla do kuchyně, a když se vrátila, muž u dveří již nestál. Po chvíli zjistila, že jí zmizel z věšáku zimní kabát za 4 tisíce korun,“ uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Pětatřicetiletý pachatel se policistům dušoval, že kabát chtěl pro tchyni. Ve skutečnosti ho ale nabízel na ulici k prodeji. Když ale nenašel kupce, hodil zimník do popelnice.